Boldog poszt

Nagyon jó napom volt, úgyhogy megosztom mindenkivel.

Jól kialudtam magam, hiszen a tervezettnél megint többet aludtam… De nagyon jót álmodtam, repültem a tengerparton, csak úgy magamtól. És hajók, meg hidroplánok voltak, kristálytiszta kék tenger és hófehér cumulusok. Le is írtam ébredés után.

Délelőtt sikerült beszélnem végre apával, Petivel és Ildikóval akiknek régen hallottam a hangját. Ez nagyon jól esett és megadta az egész napom alaphangulatát. Megint megállapítottam, hogy nagyon szuper apukám van.

Aztán negyed óra bringázás után volt egy teljesítményelektronika előadás, ami végülis eltelt…

Aztán a laborban egy négy napos debugolást, fejtörést és rengeteg WTF-et okozó bugot sikerült levadásznom. A probléma a hardverben volt, az egyik forrasztás szemmel láthatóan jó volt, azok a fránya elektronok mégsem akartak átugrálni a TSSOP tokú IC lábairól a PCB padjére. Némi meleg és egy kis extra forrasz megoldott a problémát. (A hiba megtalálásához nagyban hozzájárult az Agilent csúcsszuper oszcilloszkópja.) Vagy két órán át szinte a plafonon rohangáltam jókedvemben.

Aztán még egy szoftvergondot is javítottam, úgyhogy a regensburgi Regenics e.V. Formula Student csapat egy lépéssel közlebb került a működő akkufelügyelethez, és ezáltal a guruló autóhoz…

Aztán J-nál meghekkeltük a kubuntut, varázsoltunk rá hálózatot meg gnome3-at. Közben meg jót beszélgettünk, belenéztünk különböző filmekbe, és tökmagos kenyeret ettünk.

Végül pedig J hazafuvarozott, ahol aztán C, a lakótársam megmutatta a szülinapjára kapott mini-gitárerősítőt, és megtanultam három akkordot az ukuleléjén. És ittunk sört, amit otthonról hozott; abból a városból, ahol a Duna ered… 🙂

Ezután még telefonáltam Á-val skypeon.

Köszönöm, hogy ilyen szuper napom lehetett!

ˆˆ

This entry was posted in personal and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *